Pinheiros’s Quality Wine

Via BNI, Business Network International, kreeg ik contact met dit Domein van de familie Pinheiro. Momenteel komen hun wijnen uit Cadaval, in de regio rond Lissabon. Maar zij werken tevens aan een tweede locatie, Mundao, meer naar het noorden. Want ook daar willen ze hun kwaliteit kunnen garanderen. Gezien de lokale Portugese markt het zeer moeilijk heeft, wensen zij ook verder naar het buitenland te kunnen exporteren en groeien. Hier willen we natuurlijk wel een handje bij helpen…

Momenteel starten we dus met de wijntjes uit Cadaval. Eens de kwaliteit in Mundao op punt staat, kan het assortiment nog groeien…. De huidige selectie bestaat uit 2 witte, waarvan één zoetere, 1 rosé en 3 rode wijnen. Door het gebruik van telkens andere druivensoorten, krijg je een mooi assortiment. 

De Branco en Rosé Leve zijn licht sprankelende wijntjes met een lager alcoholgehalte, wat van hen leuke terraswijntjes maakt. 

De licht vatgerijpte Syrah is dan weer een Portugese voltreffer. Maar als topper is er de assemblage van “geselecteerde oogst”, de Colheita Selecionada, een krachtige mix voor de liefhebbers. De laatste nieuwkomer in het gamma komt uit de gerenommeerde Dao-Regio en werd gevinifieerd uit de Touriga Nacional.

Onze keuze

 ⇒ Wijnen PQW