Domein van de familie Fournier, 10 km ten Oosten van St Emilion, net over de Dordogne. Zowel in wit als in rood, maakt vader Bernard samen met zoon Yannick mooie Bordeaux.

Moeder Colette houd zich hoofdzakelijk bezig met de Château La Moulière, waar ze enkele Bergeracs en ook een Moelleux maakt.

Dochter Sylvaine houdt zich meer met de commerciële kant bezig. Vooral de bewaring van de wijnen is speciaal. Want deze worden namelijk bewaard in een oude ondergrondse steengroeve.

In Rood realiseren ze 3 verschillende wijnen: Tradition (fris en fruitig), Supérieur (licht vatgerijpt) en de zeer mooie Cuvée Prestige (Vatgerijpt) die verpakt word in houten kist.

In Wit realiseren ze 2 verschillende wijnen: Tradition (fris en fruitig) en Prestige (licht vatgerijpt). Tevens maken ze ook 2 schitterende Crémants de Bordeaux, een droge witte en een meer fruitige rosé. En “last but not least” ook een mooie “droge” zomerrosé. 

Hun laatste nieuw wijn is hun stevig vatgerijpte “Coup 2 Foudres”, een Merlot van oude wijnstokken die minstens 18 maanden vatrijping kreeg.

(http://www.chateaudebonhoste.com/)

Over W-I-M

Uw wijnhandelaar met een focus op unieke, kwaliteitsvolle wijnen aan een mooie prijs.

Uw partner voor: