De geschiedenis van het familiedomein ‘Azienda Agraria Brunozzi’ gaat ver terug en speelt zich af in een landelijk dorp nabij Montefalco.

In de kelder van het domein krijgen de wijnen en olijfolie hun vorm. De weg Colle Arfuso leidt je naar de gezellige en rustige omgeving van het Italiaanse platteland.

Dit is wat de familie Brunozzi sinds 2002, probeert te bewaren en te tonen aan elke bezoeker. Deze rijke historie geeft dan ook zijn betekenis aan elk van de wijnen en producten van het domein. 

Het was in 2002 dat de eerste Sagrantino-wijngaard “La vigna di Camminati” op de oostelijke zijde van de Colle Arfuso werd aangeplant. 

In 2007 werd de boerderij gerenoveerd voor de plaatsing van de houten vaten, essentieel bij de vinificatie van de wijnen.

In 2008 waren de eerste druiven klaar om te oogsten, waarna de eerste fles Sagrantino Passito gemaakt werd. 

Sindsdien wordt er elk jaar gewerkt om de bestaande wijnen te verbeteren en om nieuwe wijnen te creëren. 

Sinds 2016 zijn er 6 heerlijke wijnen: 2 mooie witte wijnen, een rosé, 2 rode wijnen en de Passito. De familie maakt daarnaast ook grappa, olijfolie en honing om hun assortiment te completiseren.

Anno 2022 zijn er reeds nieuwe wijnen en experimenten op komst die in toekomst aan het assortiment zullen toegevoegd worden.

 

(https://www.aziendagrariabrunozzi.it/)

Over W-I-M

Uw wijnhandelaar met een focus op unieke, kwaliteitsvolle wijnen aan een mooie prijs.

Uw partner voor:

Op 1 juli 2023 kan u aanwezig zijn bij het grootste evenement dat W-I-M ooit georganiseerd heeft.

The Battle of Umbria zal een uniek evenement zijn waar u met uw vrienden de zomer fantastisch kan starten ! 

Eten, wijn en een echte geweldige, Italiaanse sfeer, wat kan u nog meer wensen op een zomeravond ?